Gaziantep denildiğinde akla gelen ilk şey kebap oluyor! Unutulmaz kebapları ile dikkat çeken bir mutfağa sahip olan Gaziantep’te mutlaka denemeniz gereken lezzetlerin arasındaysa Ali Nazik Kebabı bulunuyor.
Bu lezzeti Türk mutfağının pek çok köşesinde görebilirsiniz. Ancak farklı bir yerde denediyseniz ve sevdiyseniz Gaziantep usulü Ali Nazik Kebabını mutlaka denemenizi öneriliyor. Közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt veya kuşbaşı et ile hazırlanan Ali Nazik Kebabı restoranlarda genellikle pilav ve mezeleri de servis ediliyor. Bölgede hizmet veren kebapçılar ve restoranlarda günün her saati tüketebileceğiniz bu lezzet oldukça yoğun tatta olduğu için genellikle akşam yemekleri için en çok tercih edilen seçenek oluyor.
Alinazik Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 750 g iri çekilmiş kıyma
- 1 kg yoğurt
- 3 kg patlıcan
- 5 – 6 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- kırmızıbiber
- sade yağ
Alinazik Kebabı Nasıl Yapılır
Yoğurt süzülür. Patlıcanlar ateşte közlenir közleme işlemine Gaziantep’te partılama ya da söğürme denir. Közlendikten sonra patlıcanların kabukları soyularak içi kesme tahtasında bıçakla kıyılır sonra elle yoğrularak veya tahta havanda dövülerek söğürme çok ince bir hale getirilir. Kıymaya biraz yağ ilave edilerek kavrulur. Tuz ve kırmızı biber eklenir. Kıyma çok kavrulmamalı yörenin deyimiyle sulu-tuzlu olmalıdır. Söğürme hafif ateşte ısıtılır ve bu arada içine süzülmüş yoğurt yavaşça katılır (yoğurt tatlı olmamalı, kıyma da ne çok katı ne de çok sulu olmalıdır), yoğurtlu söğürme ocakta hafif karıştırılırken dövülmüş sarımsak ilave edilir. Söğürme kaynamadan ocaktan indirilir servis tabağına çok ince bir şekilde yayılır. Hazırlanmış kıyma yoğurtlu söğürmenin üzerine döşenir. Yemeğimiz servise hazırdır.
Kaynak: https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/gaziantep/neyenir/yogurtlu-alnazk
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.