Alaca çorba Gaziantep mutfağının sevilen çorbalarından biridir. Bol bakliyatlı, çok besleyici, nefis bir çorbadır. Çorba, lezzetini içindeki malzemelerden ziyade tarhundan alır. Tarhun bana göre tarçın ve anason karışımı bir kokusu olan bir baharattır.

Alaca Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 2 Su bardağı dövme (yarma)
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı nohut
  • 4–5 adet kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Sadeyağ
  • 2–3 Adet kırmızıbiber
  • Tarhın
  • Tuz

Alaca Çorba Nasıl Yapılır

Daha önceden ıslatılan dövme ile nohut pişirilir. Soğanlar büyük halkalar halinde, kırmızı biberler ise irice doğranır. Dövme ile nohut biraz pişirildikten sonra önce mercimek sonra soğan ve kırmızı biberler ilave edilir. Arada bir karıştırılarak, çorba iyice özleşinceye kadar pişirilmeye devam edilir üzerine kırmızıbiber, tarhın ve sadeyağ ile yapılan sos konularak servis yapılır.

Kaynak: https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/gaziantep/neyenir/alaca-corba

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Alaca Çorbası” için yorum yapan ilk kişi siz olun
Alışveriş Sepeti

Arşivler

Kategoriler

Çerez Yönetimi
Web sitemizdeki deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu web sitesine göz atarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Tamam Daha fazla bilgi